Příprava pečeného čaje

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na světě existuje mnoho druhů čaje, avšak není třeba rozlišovat pouze druhy čajů, ale také způsob jejich přípravy. Novým trendem mezi čaji jsou takzvané pečené čaje, které jsou velmi oblíbené pro svou jedinečnou chuť a spoustu antioxidantů, které v sobě obsahují. My se proto na pečené čaje dnes podíváme trochu více zblízka a prozradíme si také, jak takový čaj připravit doma.

Jak se peče čaj

Nebudeme si nic nalhávat – většině z nás chutná to, co si sami připravíme, a čaje rozhodně nejsou výjimkou. Jenomže připravit si doma kvalitní čaj a vypěstovat si jej, to už je v našich podmínkách trošku komplikovanější. Pečené čaje ale mají právě tu výhodu, že je můžete připravit z běžně dostupného ovoce, které najdete na své zahradě. Nejvhodnější jsou pochopitelně jahody, maliny, ostružiny, borůvky a podobné plody.

Pokud ale máte doma také hodně rybízu, použijte jej taky. Potřebovat budete navíc také cukr, několik plátků citronu a kapku rumu na dochucení. A co s tím vším vlastně pak máte udělat? Jednoduše vše smícháte dohromady a dáte péct do trouby. V tom právě spočívá základní rozdíl mezi tradiční přípravou čaje a novou atraktivní metodou, při které se čaj navíc peče.

Díky teplotě v troubě ovoce změkne, vypustí šťávu a všechny chutě se promíchají do jedinečné kombinace, která vám jistě velmi zachutná. Ovoce mezi sebou můžete libovolně kombinovat, takže můžete mít například čaj se směsí zahradních nebo lesních plodů.

Připravte si pečený čaj

Pečený čaj po jeho upečení vyjměte z trouby a přendejte do menších zavařovacích sklenic. Ty důkladně uzavřete a otočte dnem vzhůru. Čaj nechte vychladnout. Ve sklenicích jej můžete skladovat v lednici. A jak samotný čaj připravíte? Ze sklenice si naberete zhruba tři lžíce (podle chuti) pečeného čaje a zalijete horkou vodou.

A oblíbený pečený čaj je na světě. Jeho výhodou je to, že se nemusí sladit, jelikož sám již obsahuje dostatek cukru. Navíc si každý může chuť upravit podle sebe tak, že přidá na množství vloženého ovoce. I to bude patrně jeden z důvodů, proč je pečený čaj tak populární. V domácích podmínkách je to jedno z nejlepších řešení, jak si připravit čaj z vlastních surovin. Dobře se také skladuje, takže si můžete už v létě udělat dostatečné zásoby na zimu.

Pečený čaj skvěle zahřeje a jeho chuť je naprosto vynikající. Plody, které vám po vypití čaje, zůstanou na dně šálku, můžete jednoduše vyjíst lžičkou. A věřte tomu, že si pochutnáte přímo královsky. Pokud byste chtěli pečený čaj nejprve ochutnat, než si uděláte vlastní, můžete si jej koupit v potravinách, kde se prodává v menším balení, které je přímo určené na ochutnání tohoto nápoje.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 30 Kč
Zobrazit formulář pro nákup