Marocký čaj postup – recept

Marocký čaj mě okouzlil když jsem navštívil Dubaj kde jsem jej ochutnal poprvé. Je to vlastně hodně jednoduchá věc. Asi největší kouzlo spočívá v servírování ve speciální marocké konvičce, kdy se nalévá z cca. metru do malých stříbrných šálků. Díky tomu se ochladí a zároveň to vypadá efektivně.

Marocký čaj je kombinace zeleného čaje, máty a cukru, cukru se přidává hodně, ale můžete si udělat vlastní úpravu. Jinak se do toho ještě mnohdy přidává troška šafránu a růžové vody, ale řekněme že od toho upustíme, ať to nekomplikujeme 🙂

Do konvičky na litr vody dáme 4 lžičky zeleného čaje, hrst lístků máty, předpokládám že nebudete mít marockou mátu, tedy použijte mátu kteoru máte, čerstvou či sušenou, správně se přidává kolem 5 lžic cukru (čtvrt hrnku), ale né každému to musí chutnat.

Standardní příprava je prý taková, že se nalije povařená voda do konve, přidá se zelený čaj, máta a cukr, poté se několikrát přelije čaj do hrnečků a zpět, aby se promíchal čaj s cukrem dobře a zároveň se tak nápoj zchladil. Čaj se nalévá z větší výšky do malých kalíšků nebo skleniček, čímž se docílí částečného ochlazení.

Čaj se louhuje kolem 20 minut a je velmi silný.

Pokud máte rádi bylinné čaje, můžete se podívat na čaj z bazalky. Ten je také dobrý a můžete využít přebytek bazalky doma či na zahrádce.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 30 Kč
Zobrazit formulář pro nákup