Jakou zvolit alternativu pro slazení čaje?

Slaďte přírodní cestou

Rádi čaj sladíte? Pokud ano, ale zároveň by jste chtěli redukovat přijímané cukry, nabízí se hned několik přírodních alternativ.

Stévie sladká

Stévie je rostlinka, která je velmi sladivá. Pro to aby byla maximálně sladivost je potřeba dostatek sluníčka. Jednoduše řečeno čím více sluníčka, tím větší sladivost 🙂 Nemusíte však přímo pěstovat rostlinu. Nabízí se již mnoho výrobků, nejrůznější kapky, sirupy, případně výrobky slazené stévií.

Javorový sirup

Javorový sirup je vhodný spíše na ochucení ovesných kaší, waflí nebo palačinek. Přesto lze použít i do čaje a kávy. Navíc obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek a nízký obsah sacharózy.

Čekankový sirup

Čekankový sirup je sladidlo vyrobené unikátní metodou z kořene čekanky. Obsahuje minimální množství sacharidů a lze použít na slazení mnoha pokrmů a nápojů. Ať už jde o čaj, palačinky, jogurty, bábovky, je to na vás. Hlavní výhoda je téměř nulový obsah fruktozy.

Čekanka obecná

Závěrem na téma alternativní přírodní sladidla

V dnešní době existuje mnoho alternativních sladidel. Yacon sirup, kokosový cukr, agave sirup nebo třeba všemi velmi známý med. Každému bude chutnat něco jiného. Můj osobní názor je ten, že nejlepší je používat různé výrobky. Něco na vaření, něco na dochucení, něco do čaje. A stejně všeho s mírou. I ta nejzdravější věc na světě pokud je konzumována bez míry může být v konečném důsledku nezdravá.

Ale klasické cukry lze redukovat přírodní cestou. Pokud vás zajímají některé další výrobky, doporučím nakouknout třeba na e-shop https://www.eshop.kaumy kde najdete nejen alternativní sladidla, ale také nejrůznější zdravé dobroty.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 30 Kč
Zobrazit formulář pro nákup