Čaj z bazalky – využijte přebytek bazalky

bazalka – skvělá bylinka na vaření a… čaj!

Pokud vaříte a používáte bylinky, jistě se vám stalo, že jste měli přebytek bazalky a nemohli jste jí využít. Řešením může být jí usušit nebo zamrazit a nebo si z ní udělat čaj, který může pomoci na některé potíže 🙂

Na čaj je nejlepší usušit bazalku, ale můžete zkusit i z řerstvé, jen v takovém případě doporučím lístky natrhat na menší části a nechat např. 20 minut „odpočinout“.

Čaj z bazalky prý pomáhá na trávení, podporuje chuť k jídlu a působí proti nadýmání. Bazalka má další účinky, je dobrá na snížení krevního tlaku a na močové cesty.

Pokud máte usušenou bazalku, stačí zalít 1 polévkovou lžíci bazalky vroucí vodou, nechat 10-15 minut vylouhovat a scedit.

Tip na dobrý čaj – marocký čaj – využijte mátu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 30 Kč
Zobrazit formulář pro nákup